Ptt Hakkında Bilgiler - Bursa Ptt Şubeleri - Bursa'da Nerede

Bursa ptt şubeleri ve Ptt hakkında bilmeniz gereken temel bilgiler aşağıda yer almaktadır. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü halk dilinde kullanılan kısa ismiyle PTT Türkiye'nin posta örgütüdür. 2013 yılında TBMM'de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi olmuştur. Tüm hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na devredilmiştir. Ayrıca Bursa ilçelerimizde bulunan tüm PTT şubelerine alt kısımda bulunan tabloda belirtmiş olduğumuz ilçe isimlerine tıklayarak her ilçedeki PTT telefon numaraları ve PTT adresleri ne ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki menüden istediğiniz ilçenin ptt şubelerine, şubeler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. 


















OSMANGAZİ YILDIRIM KARACABEY
NİLÜFER GEMLİK KELES
GÜRSU YENİŞEHİR MUDANYA
KESTEL M.KEMALPAŞA BÜYÜKORHAN
İNEGÖL İZNİK ORHANELİ
ORHANGAZİ HARMANCIK  

Faaliyette olan çalışmaları ise;

- PTTKEP

- Birleşik Posta

- Mektup Sepeti

- Torpex

- Fılateli

- PTTAVM

- HGS

- PTTKitap

- PTT Sigorta PTT Cocuk

olarak sadece ödeme işlemleri ile sınırlı kalmamaktadır. PTT hakkında yapılan işlemlerde en çok kulanılan ve sıkça sorulan sorular ise şu şekildedir.

PTT Şubelerindeki Ödeme İşlemleri:

- SGK Maaş Ödemeleri

- ASPB Ödemeleri

1-) Şartlı Eğitim / Şartlı Sağlık Yardımı Ödemeleri

2-) Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Nakdi Sosyal Yardım Ödemeleri

3-) Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Yapılan Nakdi Sosyal Yardım Ödemeleri

4-) Öksüz, Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Ödemeleri

5-) Doğum Yardım Ödemeleri

- İl ve İlçe SYDV Ödemeleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü arasında sürdürülen işbirliği uyarınca, Türkiye genelinde Valilikler veya Kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet gösteren SYDV'lerin, bulundukları yerlerde muhtaç durumdaki kişilere yardım ödemeleri PTT aracılığıyla yapılmaktadır.

- İş-Kur Ödemeleri

1-) İşszilik Sigorta Primi

2-) İş Kaybı Tazmnatı

3-) Ücret Garanti Fonu

4-) Kısa çalışma ücreti ödemeleri

PTT işyerlerinden yapılmaktadır. Ödemeler her ayın son iş günü itibariyle yapılmaya başlanmakta, hafta sonu ve resmi tatillerde ödeme işlemleri yapılmamaktadır.

- Güvence Bedeli Ödemeleri

Hak Sahiplerinin elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerine ait güvence bedeli ödemeleri yapılmaktadır.

- Diğer Ödemeler

1-) YSK Ödemeleri: PTT ve YSK arasında yapılan anlaşma gereğince 10.08.2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçiminde görev alan seçim görevlilerinin ödemeleri yapılmaktadır.

Hangi Göderiler Gümrüğe Suulmaktadır ?

Kapsam değeri 75 EURO'nun üzerinde olan mektup postası gönderileri ve APG'ler ile kapsam değeri ne olursa olsun tam koliler gümrük muayenesine sunulmakta, yapılan muayene sonucunda alıcısına teslim edilmesine sakınca görülmeyen varsa vergi ve ücretleri tahsil edildikten sonra adreste alıcılara teslim edilmektedir. Gümrükçe bilgi belge istenmesi halinde ise gönderi alıcıları e-Telgraf yoluyla bilgilendirilmektense, gerekli belgenin sağlanması durumunda prosedür tamamlandıktan sonra kapsamının ithaline izin verilenler alıcı adreslerine gönderilmekte, izin verilmeyenler ise çıkış merkezine iade edilmektedir.

Değer Konulmuş (Sigortalı) kargo/APS Kurye göderiliyormu ?

Göderici tarafından kapsamları için değer gösterilecek postayı teslim eden APS Kurye ve kargolar ile yurt dışı koliler, değer konulmuş (sigortalı) olarak kabul edilir.

Havale Nasıl Yapılır ?

Bir PTT şubesine giderek göndericinin isim, soyisim ve adres bilgilerini vererek bu kişiye para göndermenize imkan veriyor. PTT'de bir posta Çeki Hesabı'nız olması durumunda bu işlemi şubeye uğramadan online olarak da gerçekleştirebiliyorsunuz.

PTTKart & PTTMatik Nedir Nasıl Kulanılır ?

1-) PTTKart / Nasıl Sahibi Olabilirim ?

- PTT binasına giderek Posta Çeki Hesabı açtırmaları yeterlidir. PTTKartlar için hiçbir ücret alınmamaktadır. Ayrıca PTTKart'lar ile internet üzerinden 3D secure uygulaması ile dilediğinizce internet üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.

2-) Ön Yüklemeli PTTKart / Nedir ?

- Sosyal yardım aracılığı ile sosyal yardım ödemesi alan hak sahiplerinin adına tanımlanan Ön Yüklemeli PTTKart'lardır. Ayrıca sıra beklemeden PTTMatik'lerin yanı sıra tüm banka ATM cihazlarında nakit alabilmekte ve yurtiçi-yurtdışı alışveriş işlemlerinde kulanabilmektedirler.

3-) PTT Bonus Kredi Kartı ?

- PTT Merkez ve Şubelerinden PTT Bonus Kredi Başvurusu yapabilmektedir.

4-) PTT Kredili Hesap Nedir ?

- Posta Çeki Hesap Sahibine hesabında yeterli bakiye olmaması durumunda acil nakit ihtiyaçları, otomatik ödemeleri ve alışverişlerde ek limit sağlayan bir Kredili Mevduat Hesabı'dır.

5-) PTTMatik Nedir ?

- 7 Gün 24 Saat kesintisiz hizmet sağlayan banka ATM özelliğindeki cihazlardır. Nakit çekim, fatura tahsilatı, maaş ödemeleri, hgs yükleme ve posta çeki işlemleri ile anlaşma sağlanan bankalara ait işlemleri yapabilmeleri sağlanmaktadır.

6-) PTTMatik Ortak Nokta Hizmeti Nedir ?

- PTTMatik'lerden Diğer Banka Kartları İle İşlem yapılabilir durumdadır.

- Başvuruları PTT Merkez Şubelerinden Yapılmaktadır.

En Hızlı Posta Hizmetleri Nelerdir ?

En hızlı posta hizmetleri 2kg veya 2 desinin kalan gönderileriniz için APS Kurye, üzerindeki göderiler için kargo, tebligat türündeki gönderiler için hızlı tebligat, diğer gönderiler için telgraf ve faks hizmetleri bulunmaktadır.

 

Sipariş Edilen Kargonun İçinden İstenilen Ürün Çıkmadı, Dolandırıldım, Ne yapmalıyım ?

 

Bu durumlarda satıcı konumundaki satıcı firma ile yaptığınız sözleşme mesafeli sözleşme oldupundan ve sipariş edilen ürün de PTT tarafından bilinmediğinden, PTT'nin bir sorumluluğu bulunmamakta olup, kou hakkında Tüketici Hakem Heyetleri veya Cumhuriyet Savcılığına müracaat edebilirsiniz. Bu tür olumsuz durumlarla karşılaşmamak için internet veya telefon aracılığı ile yaptığınız alışverişlerde göndericiden 'Kontrollü Teslim' ek hizmeti talebinde bulunabilirsiniz. Bu ek hizmet ile postayı verilen kargo ve APS Kurye gönderilerinin içeriğini teslim almadan önce görme, kontrol etme ve reddetme hakkınız bulunmaktadır.

PTT Hesabı Nasıl Açılır ?

Öncelikle 18 yaşını doldurmuş, olan herkes PTT hesabı açtırmak için başvurabilir. Daha sonra PTT'ye nüfus kağıdı ve fotokopisi ile giderek talebinizi dile getirebilirsiniz. İlk hesap açtırmada sizden yanlız 5 TL alınacaktır.

APS Kurye Nedir Nasıl Yapılır ?

Genel kural olarak kapsamında eşya bulunan bütün gönderilerin kapsamları kontol edilir. Ancak kapsamında haberleşme niteliğinde yazı veya döküman bulunan APS Kurye göderileri kapalı olarak postayı verilmesi halinde kapsamı kontrol edilmeden kabulu yapılır.

PTT'ye Verilen Kayıtlı Gönderinin Son Durumunu Nasıl Öğreniriz ?

Kayıtlı göderinin kabulüne gönderi üzerine yapıştırılan 13 haneli barkod numarası ile www.ptt.gov.tr adresinde 'Gönderi Sorgulama' sayfasından gönderiye ait son işlem durumu görülebilmektedir.

İşlemlerde Ücret Bilgileri Nasıl Öğrenilir ?

İnternet adresi olan 'http://www.ptt.gov.tr 'de yer alan 'Hesaplama Araçları' butonundaki 'Gönderi Ücretini Öğrenin' linkinde gönderilerinize ilişkin fiyat bilgisni öğrenebilirsiniz.

Kargo ve APS Kurye Ulaşım Süreleri Nelerdir ?

İl merkezlerinden kabüllü ve il merkezlerine teslkimli kargo ve APS Kuryeler için öngörülen ulaşım sürelerini internet sitesinden sorgulatabilirsiniz. Gönderi türüne içeridği özel hizmetlere ve alıcı adresinin özelliklerine göre gönderinin teslim yeri, teslim süreleri, alıcıya ulaşamadıpında bekletilme ve iade edebilme süreleri değişir ve hesaplama araçları altında verilen teslim süreleri il merkezinden il merkezine öngörülen en kısa süreyi ifade eder. Bu durum dikkate alınarak, teslim süresinin önemli oldupu gmderiler uygun gönderi türü ve özel hizmetleri içererek ve en kısa sürenin en az iki katına uzayabileceği öndörüsü ile postaya verilmelidir.

Birden Fazla Hesap Açma Mümkünmü ?

Gerçek ve Tezel Kişiler bir veya birden fazla hesap açtırabilirler. Belli bir miktar karşılığı Güven akçesi alınarak (TL olarak açılan hesaplarda 5.00 TL, Döviz pozisyonlu olarak açılan hesaplarda hesabın para türüne göre 1 EURO veya 1 USD) hesapta tutulmaktadır. Alınan bu tutar kapatılırken hesap sahibine iade edilmektedir.

PTT Kartım Gelmedi Ne Yapabilirim ?

Kartınızla ilgili gönderi takip işlemini 444 1 788 numaralı müşteri hizmetleri telefonu aracılığı ile yapabilirsiniz.

PTT Kredili Hesap Nedir ?

Posta çeki hesap sahiplerine hesaplarında yeterli bakiye olmaması durumunda acil nakit ihtiyaçları, otomatik olarak ödeme ve alışverişlerinde ek limit sağlayan bir kredili mevduat hesabıdır.

PTT Kredili Hesap Başvurusu Nereden Nasıl Yapılır ?

PTT Kredili Hesap Başvuruları Acentelikler hariç tüm PTT işyerlerinden yapılabilmekte olup başvuru için gerekli evraklar aşağıdaki şekilde gösterilmektedir.

- PTT Kredili Hesap Başvuru Formu

- PTT İşbirliği ile Temek Bankacılık Hizmet Sözleşmesi

- Nüfus Cüzdan Fotokopisi

Kayıtlı Elektronik KEP Nedir ?

Kep resmi yazışmaların elektronik ortamda mevzuata uygun uluslarası standartlara ve teknik olarak güvenli bir şekilde yapılmasına imkan sağlayan bir sistemdir. PTT KEP sistemi kullanıcılara genel e-posta hizmetlerine ilaveten olarak;

- E-postaların ilgili kişiye gönderilip gönderilmediği

- Gönderilmişse ulaşıp ulaşmadığı

- Gönderilen e-postayı erişilip erişilmediği

- E-postanın iletilme zamanını tespit edecek

- İçeriğin değişmesini garanti edecek

- Hukuken geçerli delil seti oluşturacak şekilde muhafaza edecek olan sistemdir

KEP'i HAngi İşlemler İçin Kullanırım ?

Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Beyanlar, Belgeler ve Senetler başlıklı 1525 maddesinde 'Tarafların açıkça anlaşmaları ve 18. maddenin üçüncü fıkrası saklı kalmak şartıyla,

- İhbarlar

- İhtarlar

- İtirazlar ve Benzeri Beyanlar

- Fatura

- eyit Mektubu

- ştirak Taahhütnamesi

- Toplantı Çağrıları

- Ve bu hüküm uyarınca yapılan elekronik gönderme ve elektronik saklama sözleşmesi

elektronik ortamda düzenlenebilir, yollanabilir, itiraza uğrayabilir ve kabul edilmişse hüküm ifade eder, denmektedir.

Bu kapsamda KEP aşağıda iş ve işlemler için kullanılabilir:

- E-Tebligat

- E-Yazışma

- E-Fatura

- Bilgi Edinme Başvuruları

- Bilgi Belge Paylaşımı

- Tüketici Şikayetleri

- Tacirler Arası İhbar ve İhtar

- Sözleşme Taahhütname

- İştirak Taahhütnamesi

- Teklif Sipariş Sipariş Onay

- Bordro Gönderimi

- Uyarıcı Sicil İşlemleri

- Beyanname

- Atarma Terfi Yazıları

E-Devlet Şifresi Nedir ?

e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına kurumlarca sunulan hizmetlerine kolayca erişmesi hedeflenmektedir.

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır ?

E-Devlet Kapısı üzerinden verillen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden şifrenin güvenliği önemlidir. Şifre teslimi için yüz yüze kimlik teyidi yapılması gerekmektedir. Bu nedenle PTT'den alınan şifreler ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile virlmektedir.

PTTBank İnternet Bankacılığı Nedir ?

İşyerlerimizden bir defaya mahsus PTTBank İnternet Bankacılığı Hizmet Sözleşmesi imzalayarak posta çeki hesabınızı interaktif kullanıma açtırmanız durumunda havale, kredi kartı ve fatura tahsilatı, posta çeki hesapları arasında veya diğer banka hesaplarına para aktarma, otomatik ve periyodik ödeme talimatı, bakiye öğrenme gibi tüm işlemlerinizi internet üzerinden yapabilirsiniz.

Posta Çeki E-Bildirim ?

Bu hizmette PTT'den alacağınız bir şifre ile posta çeki hesap hareketlerinizi kanalıyla takip edebilirsiniz.

gibi sıkça sorulan soruları sayfamızdan rahat ve kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Bu firmanın ürünlerine, iletişim bilgilerine kampanyalarına vb. hakkında tüm bilgilere, aşağıdaki kaynak linkinden ulaşabilirsiniz.
Kaynak : Ptt Hakkında Bilgiler - Bursa Ptt Şubeleri
SHARE

Unknown

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

0 yorum:

Yorum Gönder