Bursada Gezilebilecek Doğal Yerler - Bursa Doğal Güzellikleri - Bursa'da Nerede

Bursada gezilebilecek doğal yerler ve Bursa gezilecek doğa yerleri neresi diye düşünmeyin. Bursa doğal güzellikleri ile aslında birçok gezip görebileceğiniz yer olarak sınıflandırmayıp Bursa'nın her santimetrekaresinin eşsiz bir tarihçesi ve doğallığı her zaman büyük ilgi çekmektedir. Sayısız bunca güzeliği fazla uzaklara gitmeden kısa bir süre içerisinde gidip, gezip görebilirsiniz. Bursa ilimiz aşağıda belirtmiş olduğumuz ve nice doğa ortamlarımıza rahatlıkla ulaşabilir eşsiz güzelliklerinden faydalanabilirsiniz. 


 

SALTANAT KAPISI


Bursa'nın bir çok tarihi yeri olduğu gibi bunlardan bir taneside Saltanat Kapısı dır. Bursa'nın temiz ve iyi hissetmemizi sağlamakta olan Saltanat Kapısı her cuma günü Mehter Marşıyla ve çeşitli ışık gösterileriyle haraketlendiriliyor. Saltanat Kapısı muazzam görseliyle gözlerinizi kamaştıracaktır. Dostlarınız ve ailenizle tarihin dokusunu oldukça güzel bir şekilde muhteşem vakitler geçirebilmeniz ve Bursa'nın muhteşem manzaralarını gözlemlemeniz için görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

 

 

BOTANİKPARK


SOĞANLI BOTANİK PARK
Konumu Soğanlı'da bulunan, Yeşil Kuşak Kapsamı'nda kente bol oksijen kaynağı veren, ova ile şehrin doğal yaşam kültürünün zengin örnekleri ile birleştirmek ve Yeşil Bursa'yı dinleme ve sağlıklı spor alanları kazandırmış olup 1998 yılında halkın hizmetine açılmıştır.

Soğanlı Botanik Park 400.000 m2'lik yayılış alanı ile verimli Bursa havasının korunmasını sağlayan sınırı oluşturması yanı sıra bilimsel araştırmalara ve bitkisel ve bilimsel araştırmalara açık bir parktır. Park'ta 150 türde 8.000 ağaç, 76 türde 100.000 çalı, 20 türde 50.000 yerörtücü, 27 türde 6.000 gül bulunmaktadır. Ayrıca Soğanlı Botanik Park'ta 3 adet büyük gölet, 1 adet su oyunları havuzu, 2 adet çocuk oyunları alanı, 4 adet wc, 2 adet büfe, bitkisel ev, pastane, bir adette idari bina bulunmaktadır. Bu tesisler ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ve en az yapılaşma olacak şekilde planlanmıştır. Botanik Park'ın güney bölümünde 17. 18. ve 19. yüzyılda Bursa'da bulunan Halıcı İzzet Evi, havuzlu konak, çift bacalı ev, abdülvahap evi gibi tarihi yapıların birebir uygulanması ile oluşan Bursa Evleri yer almaktadır. Bisiklet ve koşu gibi farklı spor alanlarındada rahat edebileceğiniz bir alana sahiptir. Hemen yanında bulunan Bursa Zoo Hayvanat Bahçesi'ndede hayvanseverler için kurulan alanlarda gezip görebilirsiniz.

Aileniz, dostlarınız yakınlarınız ve hatta tek başınıza bile sıkılmayacağınız oksijeni ve çevrenin vermiş olduğu doğal ortamı eşsiz şekilde dilediğinizce değerlendirebilirsiniz.

 

 

KÜLTÜRPARK


KÜLTÜRPARK
1995 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından kurulmuş olan Reşat Oyal Kültürpark hizmete açılmıştır.

393.000 m2'lik alana kurulu olan Kültürpark, büyüklüğü ve dokusuyla kent merkezi için büyük öneme sahiptir. İçerisinde sandalda gezilebilen bir göl alanı, çevresinde çay bahçeleri, lokantalar, Bursa Arkeoloji Müzesi, konservatuar binası ve açık hava tiyatrosu bulunmaktadır. 143.000 m2'lik yeşil alan, 61 türde yaklaşık 5000 ağaç, 1 sıla ağacı, 3 gingko ağacı gibi endemik bitki türleri ile tarihi anıt nitelikle tescilli ağaç türleri bulunmaktadır. Bunlar 2 adet manolya ağacı, 1 adet Uludağ göknarı, Tarihi Yağcılar Çınarı olarak anılan 1 adet çınar ağacıdır. Uluslararası Bursa Festivali'nede ev sahipliği yapmakta olan Kültürpark içerisinde Lunapark ve koşu alanları mevcuttur. Her yaş grubuna hitap eden dokusu şehrin merkezi olma özeliğiyle neredeyse boş kalmayan alanlarımızdan bir tanesi olmuştur.

 

 

CUMALIKIZIK


CUMALIKIZIK
Yıldırım ilçemizde bulunan Uludağ'ın kuzey eteklerinde kurulmuş 5 kazık köyünden biridir. Cumalıkızık Etnografya Müzesi burada bulunmaktadır. 2000 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen Cumalıkızık, Bursa ile birlikte dünya mirası olarak tescil edilmiştir.

2015 yılından bu yana Uluslararası Ahududu Festivali burada düzenlenmektedir. Taştan yolları sokakları tarih kokan dokusu eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz alanlardan biri olmuştur. Şaşırtıcı sokakları ve doğallığı ile Cumalıkızık görülmesi gereken önemli yerlerden biri haline gelmiştir.

 

 

İNKAYA ÇINARI


İNKAYA ÇINARI
Bursa'nın kuzeyindeki Oyukçınar Mahallesi'ne adını veren çınar ağacı, 18.2 metre gövde genişliği ile Türkiye'nin en büyük ağacı. Halkalı ve Dudaklı Çınarı ile, her yıl içinde leyleklerin yuva yaptığı Kiremit Çınarı Osmanlı yaşıtı Bursa çınarlarındandır.

Çekirge Uludağ yolu üzerinde bulunan İnkaya Köyü, aynı adla bilinen 598 yaşındaki çınar dünyaca ünlü bir hale gelmiştir. Adını Osmanlı Devleti'^nin ilk köylerinden olan Uludağ Yolu üzerinde bulunan İnkaya Köyü'nden alan Çınar ağacı, boyu 35 metre olup dallarının kalınlığı 3-5 metre arasını bulan çınar, 9.2 metrelik genişliğiyle Türkiye'nin en büyük ağaçlarından biridir.

 

SAİTABAT ŞELALESİ


SAİTABAT ŞELALESİ
Konumu Bursa'dan 12 km uzaklıkta bulunmuş olup Köyü'n girişinde 2 adet akarsu (Güvercinli dere ve akçay) bulunur.

Uludağ eteklerinde şelalenin aktığı kanyon ve doğa sporlarıyla uğraşanların buluşma noktası Saitabat Şelalesi. Odun ateşte kiremit üzerinde eritilen tereyağı ile pişirilen alabalıklarıyla meşhur olan şelalenin çevresinde çevresinde ise piknik alanları bulunmaktadır. Ayaklarınızı derenin akan suyuna bırakıp doğanın huzuru eşliğinde yapabileceğiniz kahvaltı ziyertçilerin büyük ilgisini çekmektedir.

 

 

ATATÜRK KENT ORMANI


ATATÜRK KENT ORMANI
Odunluk Mahallesi arkasında 150 hektarlık alanda ormalık alan içerisinde olan Atatürk Kent Ormanı,  doğanın içerisinde kentin gürültüsünden uzak soluk alınabilecek piknik yerleri, 1 ahşap köprü, 3.5 kilometre parke yol, 6.5 km yürüyüş yolu ve bisiklet yolları ile doğa cenneti olan Atatürk Kent Ormanı'nda aynı zamanda 6 seyir terası, 7'si barbekü olmak üzere toplamda 10 adet yağmur barınağı, 10 kamelya, 1 gözlem kulesi, 2 adet çocuk oyun alanı, 2 adet voleybol oyun alanı ile ziyaretçilerine doğanın en samimi hissini veriyor. Çoğunlukla hafta sonlarını oksijen ve huzur içinde geçirmek isteyen aile ve arkadaş gruplarının en çok tercih ettiği alan haline gelmiştir.

 

 

BARAKLI GÖLETİ


BARAKLI GÖLETİ
Baraklı Göleti'ne girişte Çatak Mahallesi yoluna bir yanınızda orman, diğer yanınızda Çatak Deresi, yaklaşık 7 kilometrelik hafif bozuk asfalt ve yer yer toprak bir yol ile göle ulaşıyorsunuz. Adeta saklı cennet gibi huzurlu bir cennet havasına sahip olan Baraklı Göleti'nde hiçkimselerin olmadığı bir ana rastlarsanız, gölü çepeçevre bir cafeden toprak yolda yolda yürüyüş yapabilir doğa huzurunu içinizde hissedebilirsiniz.

 

 

GÖLYAZI


GÖLYAZI - APOLYONT
Gölyazı diğer adıyla Apolyont Bursa'ya 42 km uzaklıkta İzmir Karayolu üzerinde bulunmaktadır. Küçük bir yarımada da bulunan yerleşimin tarihi Roma dönemlerinden kalan temel taşlarınıda görmektedir. Apolyont Merkezi'nin krallığı olarak bilinen Gölyazı, ince kısa bir yol üzerinden gidilip göl içerisinde bir ada olarak bulunmaktadır. Gölyazıya gidip doğanın güzelliklerini ada üzerinde göle sıfır uzaklıkta kahvaltı ve yemeklerinizi yiyebileceğiniz bir alan olmaktadır.

 

 

İNEGÖL ORMANLARI


İNEGÖL ORMANLARI
Bursa'nın zenginliklerinden ola İnegöl Ormaları sizleri doğanın en içinde hissettiriyor. Çevresie konumlaşmış köyleriyle ayrı bir hava katmış, Uludağ'ın Kuzeydoğu eteklerine doğru uzanmaktadır. Mezit Köyü'ne kadar çam ormanlarıyla kaplı yaylalarıyla irili ufaklı mağaralarıyla tüm gözlerine üzerine çekmektedir. Domaniç Dağları ve Oylat Mağaraları farklı benzerleridir. Bölgede tilki, geyiki yaban domuzu ve ayılar yaşamaktadır. Ormanların içindeki hayvanlar halen daha İnegöl Ormanları içinde barınmaya devam etmektedir. İnegöl Ormanları'nda doğa hissini en içtenlikle anlayacakınız.

 

OYLAT VADİSİ


OYLAT VADİSİ
İnegöl'ün oksijen deposu Oylat Vadisi. Oylat Kaplıcaları derelerin oluşturduğu çağlayanları ve yeşillikleri doğanın tam anlamı. Çam, çınar, meşe, gürgem ve ıhlamır ağaçlarıyla kaplı büyük bir ormana sahiptir. Ruhunuzu ve bedeninizi yenileyecek Oylat Vadisi, yeşillikleri içerisinde yüyrken karşınıza muazzam bir şelaleyede rastlarsanız şaşırmayın. Oylat mağarası gizemleriyle doğanın sesini dinleyebileceğiniz ortamda oteller her daim hizmet vermektedir.

 

 

SADAĞI KANYONU


SADAĞI KANYONU
Bursa'nın Orhaneli ilçesinin 6. msinde bulunan Sadağı Kanyonu, Köy yakınında Kaya Kaplıcaları ile birlikte yer almaktadır. İçerisinde 4,5 / 5 m x 10 m çaplarında taş duvar ortasına açılmış niş ile ön kımında bir havuz bulunmaktadır. İçerisinden çıkan sıcak su kaynakları doğal olup suni kanallarda havuz içersinde toplanıp romatizma hastalıklarına şifa kaynağı olmuştur.

 

 

SUUÇTU ŞELALESİ M.KEMALPAŞA


SUUÇTU ŞELALESİ
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine 10 km uzaklıkta konumu bulunmuş olan Suuçtu, doğanın huzuruyla başbaşa kalmak isteyecekleri alandır. İsmini 11. Çağlayan, sizi çocukluğunuza götürecek adreslerden biri olmuştur. 38 metre yükseklikten kendini salan suların huzur veren sesleri ruhunuzda farklı bir enerji yaratmaktadır.

 

 

KARACABEY LONGOZ ORMANLARI


KARACABEY LONGOZ ORMANLARI
Güneymarmara akarsularının birleşmesiyle oluşan Susurlık Irmağı Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Yeniköy yakınlarında Marmara Denizi ile buluşmaktadır. Susurluk Irmağı'nın oluşturduğu Kocaçay Deltası, bataklık, göl, kumul ve longoz ormanından meydana gelmektedir. Huzuru ruhunuzun derinliklerinde hissedeciğiniz Karacabey Longoz Ormanları, doğanın diğer adı.

 

 

İZNİK GÖLÜ


İZNİK GÖLÜ
Marmara Bölgesinin en büyük, Türkiye'nin ise beşinci büyük olan doğal gölü İznik Gölü. Teknolik tatlı su gölü olan bu göl, En büyükleri kuzeydoğuda bulunan Karasu ve güneybatıdaki Solöz olmak üzere derelerin göle girdiği noktalarda küçük deltalar ile birlikte geniş sazlıklar oluşmuştur. 30 çift ve gece balıkçılı 250 çift ile özel çevre koruma alanı ölçütlerine uymaktadır. 1990 yılında SİT alanı olarak ilan edlimiş olan İznik Gölü yaklaşık olarak 9000 hektar tarım arazisi göl suyuyla sulanmaktadır. 6945 hektar daha büyütülmek istenilen tatlı su gölü bunun yanı sıra sazan, yayın balığı ve kerevit yetişmektedir. Yüzme, kano ve sirf gibi su sporları için ideal olan İznik Gölü truzim bakımındanda olduça büyük önem taşımaktadır.

 

 

ULUDAĞ MİLLİ PARK


ULUDAĞ MİLLİ PARK
Uludağ'ın mitolojideki ismi olan OLYMPOSMYSİOS'dur. Osmanlı İmpartorluğu zamanında Keşiş Dağı olarak bilinmiş 1925 yılında şimdiki adı Uludağ'ı almıştır. Uludağ Milli Park 11.338 hektarlık bir alanda bilimsel ve estetik bakımdan milletlerarası ender tabii kaynak değerlerine sahip tabia parçasını araştırma, eğitim, inceleme, dinlenme ve truzim amacı ile kullanılmasını sağlamak, özelliklerini olumsuz olacak etkilerden korumak ve kaynak değerlerini devam ettirmek gayesiyle 6831 sayılı Orman Kanunu'na dayanarak Uludağ Milli Park, tefrik ve ilan edilmiştir. İçerisinde tarihi dokusu ve doğa güzellikleri ile harmanlaştırarak, sarıalan kamp ve günübirlik kullanım alanı içerisinde 1 adet olarak geniş çapta yürüyüş parkuru bulunmaktadır. Uludağ zirvesndede kayak kış sporları kaya zevklerinizi sınırsız şekilde yaşayabileceğiniz Uludağ doğanın en büyük mirasları arasında yer almaktadır.

Bu firmanın ürünlerine, iletişim bilgilerine kampanyalarına vb. hakkında tüm bilgilere, aşağıdaki kaynak linkinden ulaşabilirsiniz.
Kaynak : Bursada Gezilebilecek Doğal Yerler - Bursa Doğal Güzellikleri
SHARE

Unknown

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

0 yorum:

Yorum Gönder