Bursada Nerede Oturulur - Bursada Nerede Yaşanılır - Bursa'da Nerede

Bursada Nerede Oturulur, Bursada Nerede Yaşanır ve Bursada Nerede Kalınır, nerede yaşanmalı sizler için bu makalemizi hazırladık. Bursa'da nerede oturmalı çokça merak edilen bilgilerdendir.

Bursa tarihi ve yeşilliği ile dünyaya nam salmış şehirdir. Bir yanında deniz, bir yanında Uludağ kayak merkezi ile Dünya'da tek olan bir şehir olarak da bilinir.

Sizler için bu yazımızda dışarıda şehrimize taşınmak isteyen, yaşamayı düşünen ve kalınması gereken yerleri inceleyeceğiz.

Bursa'da Nerede Oturulur?


Şehrin her semti kendine özgü bir güzelliği bir havası ve bir tadı vardır. Genellikle yüksek kesimler ile orta düzey kesimlerin seçtiği semtler farklıdır, maddi gelir düzeyine göre de değişmektedir.

1. Nilüfer Özlüce

Bursa Nilüfer Özlüce
Bursa'nın batı bölgesinde Nilüfer ilçesinde yer alan Özlüce mahallesi, genellikle kira fiyatları ve satılık fiyatları ile yüksek gelirli aileler için yaşamak için tercih ettiği, şehir merkezinden uzak fakat kendi içinde bir çok sosyal aktivite alanlarına, kafeteryalara ve eğlence merkezleri bulunmaktadır.

 

2. Bademli 

Bursa Bademli Köyü

Bademli Bursa'nın en lüks semtlerinden bir tanesidir. Genellikle Bademli Villalar olarak da herkesçe bilinir. Siteler halinde bulunan villaların özel güvenlikleri mevcuttur. Şehre uzak olmasına rağmen oturmak için tercih edilen yerlerden bir tanesidir. Kira fiyatları en düşük 1500 TL'den başlamaktadır.

 

3. Çekirge - Kükürtlü

Bursa Çekirge MahallesiBursa Çekirge ve Kükürtlü semti, Uludağ'ın etekleri de diyebiliriz. Semt yılların eskitemediği hala değerini hiç kaybetmeyen bir mahalledir ve Bursa kaplıcaları ve hamamlarından en önemlisi olan Karamustafa kaplıca hamamı bu semtte yer almaktadır. Kira fiyatları ile hem uygun olmakla beraber bazı yerlerde kiralar yüksektir. Dairelerin en küçüğü 130 metrekare en büyüğü 275 metre kareye kadar çıkmaktadır. Sessiz sakin ve doğallığını hiç yitirmemiş bir insanların yaşadığı mahalle de olay sayısı da çok düşüktür.

Şehir Merkezinde Oturabileceğiniz Semtler


Şehir merkezinde oturmak istiyorsanız, Setbaşı, Heykel ve Namazgah şehrin orta göbeğinde bulunan mahallelerdir. Genel olarak Bursa'nın yerlileri bu semtlerde yaşamayı tercih etmektedir. Pınarbaşı, Muradiye mahalleleri ise eski Bursa olarak anılmaktadır ki, yaşamak içinde yine en güzel mahallelerden bir kaçıdır. Kira ücretleri genelde 450 TL'den başlamakta en yüksek 2500 TL'ye kadar yükselmektedir.

Bursa'da Nerede Yaşanılır?


Yaşamayı düşünüyorsanız, Bursa'da çok güzel yerler vardır. Buraya şu notu düşelim. Oturmak ayrıdır, Bursa'da yaşamak çok ayrıdır. Bunun için sizlere önerebileceğimiz yer çokça mevcuttur. Bunun için sizlere bizim için en gözde yerleri belirteceğiz.

Cumalı kızık köyü ;

Bursa Cumalıkızık Köyü

Bursa'nın tarihi eski olan genellikle insanların evlerini beğendiği ve kahvaltı için tercih ettikleri yer olan köy, aslında gerçekten yaşamak için birinci sırada.

Missi köyü ;

Bursa Missi Köyü

Missi şehir merkezine uzak olan bir köy değildir. Tabiatla iç içe olan köy, doğasıyla insanı kendine hayran bırakmaktadır.

Mudanya Trilye ;

Bursa Mudanya Trilye

Bursa'nın denizle özdeşleşmiş, doğa ve deniz iç içe olan ilçesi Mudanya'nın her yer yaşanmak için güzel fakat Trilye apayrı bir yeri vardır. Doktorların havası nedeniyle, nefes darlığı ve bronşit vb. tüm hastaları yaşamaları yönlendirdiği bir köydür.

Bursa'da Nerede Kalınır?


Bursa'da kalmak için günlük evler genelde Görükle'de bulunmakta ve şehir merkezinde Altıparmak mahallesi, Doğanbey Tokilerde bulunmaktadır.

Diğer şekilde konaklama yerleri için bu makelemize göz atmanızı önermekteyiz.
--> Bursada Nerede Konaklanır...

Yukarıdaki linkten Bursa Otelleri ve konaklama yerleri hakkında tüm detaylar mevcuttur.
Bizi sosyal ağlarda takipte kalın. Bursa hakkında tüm bilgilere ilk siz haberdar olun...

Eğer Bursa'ya taşınmayı düşünüyorsanız, Bursada Nerede ekibimizi arayarak öneri, bilgi ve destek alabilirsiniz.


Kaynak : Bursada Nerede Oturulur - Bursada Nerede Yaşanılır
SHARE

Unknown

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

0 yorum:

Yorum Gönder