BURSA KAPLICALARI, BURSA TERMAL OTELLERİ, BURSA HAMAMLARI - Bursa'da Nerede

Bu güzel yeşil Bursamızın Bu hafta sizlere Bursada Nerede olarak tarihi Kaplıcalarını ve Termal oteller hakkında bilgilendirmek istiyoruz.


Öncelikle Kaplıca ve Termal ne demek kısa bir bilgi edinelim. Bu yararlı kaynakların ne işe yaradığını bilmemizde fayda var;


Kaplıca Nedir : Ilıca olarakta bilinir, maden sularından yaralanmak amacıyla kaynarcaların çevresinde bulunan tesislere verilen genel isimdir.


Sıcak, madensel yeraltı sularının tedavi edici banyo veya kısmi banyo şeklinde yararlanılmasına Kaplıca Tedavisi veya BALNEOTERAPİ denir.


Kullanıldığı Hastalıklar : Kireçlenmeler , İltihabi Romatizmalar,Yumuşak Doku Romatizmaları,Mekanik Bel ve Boyun Problemleri,Çalışma Şart ve Ortamına Bağlı Ağrılı Tablolar, Spor Yaralanmaları, Kas Hastalıkları,Nörolojik Hasarlanmalara Bağlı Problemler


Termal Nedir : Termominarel su banyosu ,içme , inhalasyon,çamur banyosu gibi çeşitli türdeki yöntemlerin yanında iklim kürü ,fizik tedavi ,rehabitasyon,egsersiz,psikoterapi,diyet gibi destek tedavilerinin birleştirilmesi ile yapılan uygulamalara termal tedavi adı verilmektedir.


Kullanıldığı Hastalıklar : Alerjik Üst Solunum Yolu Hastalıkları,Egzama,Dolaşım Bozukluğu,Varisler,Kulunç,Eklem Rahatsızlıkları,Kadın Hastalıkları,Fıtık,Çocuk Felci VB


Peki bu güzel yararlı kaynaklaran Bursa'da nerede faydalanabiliriz hadi gelin ufak bir gezi yaparmışcasına bu mekanlara bir göz atalım...



ESKİ KAPLICA (ARMUTLU HAMAMI)


"Eski Kaplıca" ismiyle tanınan Armutlu Hamamı Sultan I.Murad döneminde 1385 yılında yaptırılmıştır. Bursa'da yapılmış en eski Kaplıca Hamamı olup yapım aşaması Bizans dönemine aittir.Mimari özelliği olarak Bursa'daki hiç bir hamam yapısının özelliğine uymaz. Havuzda su 45 derece,kaynakta ise 90 derecedir ilginç bir şekilde aynı yamaçta Türklerin tabiriyle "Karpuz çatalatacak" derecede buz gibi soğuk pınarlarda yer almaktadır.

Günümüzde halen hamamın altında bulunan zarif kemerli çeşme'den Kalp Çarpıntısına iyi geldiği söylenen su içilebilir veya kaplıcanın sularından şifa aranabilir.

Açılış Zamanı : 10:00- 17:00

[gallery link="file" columns="4" ids="6565,6564,6563,6562"]

 

KARA MUSTAFA TERMAL OTEL (KAPLICA)


Kendine has tarihi dokusuyla umumi hamamı ve özel banyolarıyla turizm belgesine sahip bir ünitedir.

Kara Mustafa Otel Turizm belgeli olup 15 oda 30 yatak kapasitelidir ve açık büfe kahvaltı bulunmaktadır.

Bu tesisin suyu 57,6 C olup 1268,593 mg /litre mineralizasyon taşımaktadır .

 

Sevkli hasta kabul edilen, doktor ve hemşire hizmetinin ücretsiz sunulduğu bu tesis Sağlık Bakanlığınca onaylı suları zengin değerleriyle çok amaçlı terapi kaynağıdır.

Tel: 0224 236  69 68

[gallery columns="4" link="file" ids="6569,6568,6567,6566"]

 

OYLAT KAPLICALARI (OYLAT SPA )


Oylat Kaplıcaları Bursa-Ankara karayoluyla İnegöl üzerindedir, Oylat Kaplıcaları Oylat sapağına girdikten sonra 11 km lik yol boyunca yemyeşil orman içinden geçerken tatilin tadını almaya başlıyacaksınız bile Oylat'ın kaplıca suları İsviçre'den sonra özellikleri bakımından Dünyada ikinci sırada yer alan ülkemizin Termal turizm değerlerindedir.

[gallery link="file" columns="4" ids="6577,6576,6575,6574"]

 

MARİGOLD TERMAL & SPA OTEL


Bursa'nın İlk Termal SPA Özellikli İlk "Şehir" Oteli

Bursa'nın en sıcakkanlı, en iyi termal spa şehir oteli olan MARİGOLD TERMAL & SPA OTEL 46 C termal suyunda Termal Havuzu(55m2),Macera Duşu,Jakuzi,Kar Çeşmesi,Şok Duş,Dinlenme Alanı ve güler yüzlü personeliyle misafirlerini ağırlıyor.

Bu firmanın detaylı bigilerine buradan ulaşabilirisiniz.

[gallery link="file" columns="4" ids="6592,6593,6594,6595"]

 

 

KÜKÜRTLÜ KAPLICALARI


Bademli Bahçe kaynağı'na bağlı olan bu kaplıcalar Bursa merkez ile Çekirge arasında Kükürtlü Bahçesinin arkasındadır. Yedi Kaynağı Bulunur.

Radyoaktif olan bu sular banyo ve içme olarak Vakıfbahçe ile aynı hemen hemen özelliklere sahip..

Aynı zamanda Kükürtlü suları damar hastalıkalrına ve kronik iltihaplı hastalıklara iyi gelmektedir.

Kaplıcalar günümüzde Uludağ Üniversitesi bünyesinde Atatürk Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi olarak hizmet vermektedir.

Kaplıcaların su sıcaklığı 54-84 derece arasında değişmektedir.

[gallery link="file" columns="4" ids="6596,6597,6598,6599"]

YENİ KAPLICA (ERKEKLER HAMAMI)


Yüzyıllardır bu yana tarihi dokusu ve sularıyla günümüze kadar korunan geçmişten günümüze uzanan bir sağlık pınarıdır.

Yeni Kaplıca; Kanunu Sultan Süleyman'ın baş veziri Rüsten Paşa tarafından 1555 yılında yaptırılmıştır. Büyüklük ve Görkemlik yönünde Osmanlı Dönemi'ne yapılmış kaplıcaların ilklerindendir ve tamamen Türk eseridir.

[gallery link="file" columns="4" ids="6604,6605,6606,6607"]

HOTEL ANATOLİA


1985 yılından itibaren tarihiyle, konforuyla ve huzuruyla her geçen daha çok büyüyen Hotel Anatolia Bursa'nın tarihi kaplıca bölgesi Çekirge'de hizmet veren Hotel Anatolia Uludağ'ın eteklerinde doyumsuz Bursa manzarasına hakim olduğu, termal  özelliğe sahip hamamıyla ve huzur dolu eşsiz manzaralı odalarıyla misafirleirini ağırlıyor.

Bu firmanın detaylı bilgilerine BURADAN ulaşabilirsiniz.

[gallery link="file" columns="4" ids="6613,6612,6611,6610"]

ADAPALAS HOTEL


1900-1934 yılları arasında karargah olarak kullanılan çeşitli sebeblerden ve çıkan yangından dolayı en son 1960 yılında Adapalas Otel olarak hizmete girmiştir.

Dünya çapında ünlenen Bursa Çardak Kebab'ı  "Adapalas Çardak Restaurant" klasiğidir.

Turizm bakanlığı'ndan 3 yıldız turizm işletmesi belgesi olan Adapalas Otel bünyesinde her katta olmak üzere 3 Türk Hamamı bulunmaktadır otel misafirleri Türk Hamamlarından ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

[gallery link="file" columns="4" ids="6619,6618,6620,6621"]

BOYUGÜZEL TERMAL OTEL


Boyugüzel Termal Otel rahatlığı, huzuru ve bu dinlendirici ortamında siz değerli müşterilerine hizmet veriyor. Özel otoparkı, Zengin Açık Büfe Kahvaltısı size özel Tarihi Termal Hamamları ve 53 adet turizm standartlarındaki odasıyla hizmet vermektedir.

[gallery link="file" columns="4" ids="6626,6627,6625,6628"]

YILDIZ OTEL TERMAL


1942 yılında kurulan Yıldız Termal Otel'in işletimi üçüncü kuşak olarak devam etmektedir otelin bünyesinde 30 oda 24 saat açık restaurant ve termal banyolar bulunmaktadır.

Otelin bünyesinde ROMMER Fizik Tedavi Merkezi bulunmaktadır.

Otelin tüm müşterileri Termal Banyolardan ücretsiz yararlanabiliyor.

[gallery link="file" columns="4" ids="6647,6646,6645,6644"]

KERVANSARAY TERMAL OTEL


Kervansaray Termal Otel tamamen termal kaplıca kaynaklarına ve sağlık kürlerine yönelik sağlık merkezinde tarihi termal Türk hamamı'nın yanı sıra fitness,sauana,kuaför ve masaj hizmetleride verilmektedir.

Sağlıklı termal bakımı enerjinizi ve gücünüzü maksimuma çıkardığında bu gücü kalıcı bir sağlık ve güzelliğe çevirebilirsiniz.

[gallery link="file" columns="4" ids="6657,6656,6655,6654"]

GÖNLÜFERAH  HOTEL


Otelin 1. katında yer alan ZOE SPA THERMAL bölümü 07:30/22:30 arasında hizmet vemektedir.

Bu bölümde klasik Türk Hamamı haricinde LAL BAKIM,KLASIK MASAJLAR,BALI MASAJLARI,AROMA THERAPY MASAJLARI Ve PEELİNG gibi bir çok hizmettende Gönlüferah Hotel'de yararlanabilirsiniz.

Bu dirmanın detaylı bilgilerine BURADAN ulaşabilirsiniz.

[gallery columns="4" link="file" ids="6664,6663,6662,6661"]

HAMAMLAR


Mudanya Trilye (Zeytinbağı) Hamamı :


Fatih camii ile aynı yapı adasında yer alan Zeytinbağı Hamamı'nın kesin adı ve tarihi tam olarak bilinmemektedir 16. yüzyılın ilk yarısında Yavuz Sultan Selim zamanında Kastamon'u ve Üsküdar'dan getirilen Türklerin yaptırdığı yönünde bilgi vardır.
Mudanya Zeytinbağı Hamamı

İznik / I.Murad Hamamı :


14. yüzyıl yapısı olan I.Murad hamamı çifte hamam tipolojisine uygun olarak inşa edilmiştir. Bugün yapının bir bölümü turist danışma bürosu olarak, bir diğer bölümü ise, kafeterya olarak hizmet vermektedir.

I.Murad Hamamı

Nasuh Paşa Hamamı :


Sultan II. Bayezid döneminde görev yapan Sadrazam Mesih Mehmed Paşa tarafından Setbaşı Köprüsü yakınında 15. yüzyılın sonunda yaptırılmıştır. Mevlana Nasuh ve oğlu Mehmed’in hamama mütevellilik yapmaları nedeniyle, hamam Nasuh Paşa Hamamı olarak adlandırılmıştır. Hamam İlk yapıldığında çifte hamam niteliğine sahip iken, masrafları karşılanamadığından, 1588 yılında bir kadı hükmüyle kadınlar kısmı yıkılmış, geliri erkekler kısmına harcanmıştır. Yapı, günümüzde de  hamam olarak hizmet vermekte olup, mevcut haliyle orijinalliğini büyük ölçüde korumaktadır.

Açılış Zamanı : 10:00/17:00

Nasuh Paşa Hamamı

Timurtaş (Demirtaşpaşa) Hamamı :


14. yüzyılın sonlarında Yıldırım Bayezid döneminde Demirtaş Paşa’nın oğlu Oruç Bey tarafından yaptırılmıştır. Uzun bir süre harap durumda olan hamam, 1987 yılında onarılmış ve yeniden hamam işlevi kazandırılmıştır. Günümüzde halen hamam olarak hizmet vermektedir.

Açılış Zamanı:  10:00 – 17:00

Demirtaşpaşa Hamamı

Çakırağa Hamamı :


Tahtakale ve Hanlar Bölgesi arasında bulunan Çakırağa Hamamı’nı, Bursa ve İstanbul Subaşısı Çakır Ağa yaptırmıştır. Hamam orta büyüklükte bir “çifte” hamamdır. 1962’de hamam büyük çapta bir onarım görmüştür. Günümüzde hamam olarak işlevini devam ettirmektedir.

Açılış Zamanı:  10:00 – 17:00

Çakırağa Hamamı

Reyhan Paşa Hamamı :


Bu gün Reyhan Çarşısı diye adlandırılan Hanlar Bölgesinin kuzeyindeki ticaret alanındadır. Sultan II.Murad’ın haremağalarından Reyhan Paşa tarafından, Yenişehir’de ki zaviyesine gelir sağlamak için 1433’te yaptırılmıştır. Reyhan Paşa Hamamı Küçük boyutlu “Tek” hamamdır. 1969’da sahipleri tarafından onarılmıştır.

Açılış Zamanı:  10:00 – 17:00

Reyhan Paşa Hamamı
 

Davut Paşa Hamamı :


Bat Pazarı Hamamı olarak da anılan hamam, adından da anlaşıldığı üzere Bat Pazarı’n da yer alır. Sultan II. Bayezid’in sadrazamı Davut Paşa, bu hamamı 1485 yılında İstanbul’da ki Davut Paşa Camii’ne akar olarak yaptırmıştır. Hamamın suyu Gökdere’den sağlanmaktadır. Orta Boyutlu tek hamam olan Bat Pazarı Hamamı yapıldığı döneme göre yenilikçi mimarisi ile dikkat çeker.

Açılış Zamanı:  10:00 – 17:00

Davut Paşa Hamamı

Nalıncılar Hamamı :


I. Murad tarafından yaptırılan hamam,Hüdavendigar, Gale Pazarı, Postacılar ve Tahıl Pazarı adlarıyla anılmaktadır. Yapı Tuz Pazarı Çarşısı içinde yer almaktadır. Nalıncılar Hamamı, çifte hamam özelliğine sahiptir. 14. 15. yüzyıllar boyunca en gözde hamamlardan biridir. 19. yüzyıla kadar hizmet veren hamam, mutemelen 1855 teki büyük deprem sırasında zarar görmüş, kadınlar kısmı yıkılmıştır.

Açılış Zamanı:  10:00 – 17:00

Nalıncılar Hamamı

Çekirge Hamamı :


Bursa Çekirge semtinde I. Murad Caddesi’nin yol seviyesinin altında kalan Çekirge Hamamı XIV. yüzyılda 1365’de yapılmıştır. Bursalı kadınlarca şifalı ve kutsal bilinen bu hamam başlangıçta halka açık, ücretsiz olarak yapılmıştır. Yolun birkaç basamak altında girişi bulunan hamamın kapısı üzerinde tuğla ile deniz dalgalarına benzeyen bir motif işlenmiştir.

|Çekirge Hamamı


 

Bu firmanın ürünlerine, iletişim bilgilerine kampanyalarına vb. hakkında tüm bilgilere, aşağıdaki kaynak linkinden ulaşabilirsiniz.
Kaynak : BURSA KAPLICALARI, BURSA TERMAL OTELLERİ, BURSA HAMAMLARI
SHARE

Unknown

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

0 yorum:

Yorum Gönder