Bursa'da Nerede Kahvaltı Edilir? - Bursa'da Nerede

Bursa'da Nerede Kahvaltı Edilir?


Bursa'da nerede kahvaltı yapabiliriz diye düşünüyorsanız en iyi mekanlar hakkında sizlere önerilerde bulunacağız. Eğer bu şehirdeyseniz veya gelmeyi düşünüyorsanız ve ailenizle güzel bir kahvaltı etmek istiyorsanız size 5 tane harika seçenek sunabiliriz.

1.Uludağ yolu üzerinde ki bir kaç mekanda harika Bursa manzarası eşliğinde temiz havada güzel bir kahvaltı.

2. Bursa'nın tarihi köylerinden olan Cumalıkızık Köyün'de temiz bir köy havası eşliğinde tamamen doğal  bir kahvaltı.

3.Tabikide bir çok sahili olan şehrimizde deniz kenarında güzel bir deniz havası eşliğinde bir kahvaltı yapabilirsiniz.

4.Tarihi değerleriyle ve doğal güzelliği ile Gölyazı

5.Gayet hoş doğal bir ortam ve güzel bir köy havası içi Misi Köy'ü

 

Uludağ Yolu Üzerinde Nerede Kahvaltı Edilir?


SEYR-Ü SEFA

 SEYR-Ü SEFA :


Seyr-ü Sefa Uludağ yolunda eşsiz Bursa manzarası ve yemyeşil zengin atmosferi ile misafirlerini karşılıyor uzun saatler boyunca aileniz,sevgiliniz,arkadaşlarınız ile birlikte güzel bir kahvaltı edip güzel muhappetler edebiliceğiniz hoş bir mekan olup kahvaltı için tercih edebiliceğiniz mekanlardan bir tanesi.

 

ZEVK-İ SAFA

ZEVK-İ SAFA :


Zevk-i Safa Cumartesi ve Pazar günü Açık Büfe kahvaltısıyla ve hafta içi hergün şömine başındaki ve yemyeşil bahçesiyle Bursa manzarası eşliğinde serpme köy kahvaltısı hizmetiyle tercih edebiliceğiniz bir diğer mekan.


Bursa'da Hangi Köyde Kahvaltı Edilir?


 

CUMALIKIZIK KÖYÜ

CUMALIKIZIK KÖYÜ :


Cumalıkızık yaklaşık 1300'lü yıllarda Kızıklar tarafından kurulmuş aşağı yukarı 150 yıllık bir köydür.

Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşuna tanıklık etmiş , bir dünya savaşı , bir de kurtuluş savaşı atlatmış bir köydür.

Cumalıkızık köyü haftasonu Bursa halkının afyon patlattığı bir yer kahvaltı etmek için 30-45 dk bekleyebiliceğiniz kadar kalabalık olabiliyor bu sebebten dolayı evini işyerine çevirebilen herkes kahvaltı sektörüne adım atmış eğer bu tarihi köye gelip kahvaltı etmeyi düşündüğünüz zaman gelmeden önce arayıp bir rezervasyon yaptırmayı unutmamanız gerektiğini hatırlatırız aksi halde saat 10'dan sonra yer bulmakta zorlanabilirsiniz...

Hadi bu köydeki bi kaç mekana göz atalım.

 


NARLI BAHÇE :


İşletmemizin adı Narlı Bahçe fotoğraftada görebildiğiniz gibi güzel tarihi yapısıyla ve bahçesindeki nar ağaçlarıyla gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlamakta dört yıldan itibaren hizmet vermekte olan bu işletme tarihi dokusu olan bu ev restore ediliyor ve gelen misafirlerine köy kahvaltısı,güveçte köfte,gözleme,sobada kestane,mantı,cevizli lokum,yaprak sarması,taze meyve yani ziyaret ettiğiniz zaman memnun kalabiliceğiniz mekanlardan bir tanesi Narlı Bahçe.

Narlı Bahçe'de kahvaltı olarak 18 çeşit bulunmaktadır Salça,Peynir,Salatalık,Zeytin,Tereyağ,Bal,Kaymak,Üç Çeşit Reçel,Patates Köftesi,Gözleme,Sarma... kısacası bir sabah kahvaltısında aradığınız her çeşiti bulabilirsiniz. Ayrıca mekandaki bütün çeşitler kendi üretimleri yani olabildiğince doğal gönül rahatlığı ile yiyebiliceğimiz ürünler

Tel: 0224 220 74 88 - 0507 950 34 11

TAŞ EV

TAŞ EV :


Cumalıkızık köyünün 700 yıllık tarihinin içinize işleyeceği bir Taş Ev'de güne kahvaltı ile başlamaya ne dersiniz?

Taş Ev'de sınırsın çay ile birlikte Köy Peyniri,Kaşar Peyniri,Yeşil Zeytin,Siyah Zeytin,Köy Salçası,2 Çeşit Reçel,Bal,Kaymak,Tereyağ,Zeytinyağlı Yaprak Sarma,Sigara Böreği,İçli Patates Köftesi,Domates,Salatalık'dan oluşan zengin güzel bir kahvaltı edebilirsiniz..

Adres:Cumalıkızık Mah. Yunus Aralığı No:18 Yıldırım/Bursa

Tel:0224 372 71 16

 

 

Bursa'da Deniz Kenarında Nerede Kahvaltı Edilir?


MUDANYA
 

Eğer Bursa'ya geldiğinizde güzel temiz bir deniz havası eşliğinde kahvaltı etmek istiyorsanız Mudanya sahilindeki mekanları tercih edebilir yada Mudanya Trilye'yi ziyaret edebilirsiniz Bursa'nın diğer sahillerinden olan Gemlik,Küçük-Büyük Kumla,Güzelyalı,Burgaz gibi çeşitli yerleride gezebilirsiniz...

 

ÇAMLI KAHVE

TRİLYE ÇAMLI KAHVE :


1900'lü yılların başlarında Rumları mesire yeri olarak kullandıkları daha sonralarda ise Trilye vatandalarımızın piknik yapıp yemek yediği bu alan zamanla terk edildi.

Bu terk edilmiş alanı değerlendermek isteyip eski neşeli günlere kavuşturmak isteyerek. Büyük emekler harcarayarak 2004 yılından itibaren Çamlı Kahve adıyla hizmet vermekte olan bu neşeli hoş nezih mekan kahvaltı için tercih mekanlarımızdan bir tanesi hızlı servisi güler yüzlü anlayışlı personeli ve ayrıca mükemmel Dibek Kahvesi ile değerlendirebileceğiniz hoş mekanlardan bir tanesi...

Tel: 0224 563 26 25

 

DENİZ FENERİ RESTAURANT

DENİZ FENERİ CAFE-RETAURANT :


Mudanya sahiline gittiğiniz zaman hem güzel bir kahvaltı edebiliceğiniz hemde sahilin serin sularının suratınıza sıçrayarak temiz bir havada çay,kahvenizi yudumlayabiliceğiniz bir mekan.

Mudanya mütakere binasının bitişiğindeki Deniz Feneri restore edilmiş bu eski ev ziyaret edebiliceğiniz güzel mekanlardan bir tanesi...

Adres: Mütakere binası yanı No:10 Mudanya/Bursa

Tel: 0224 544 93 93

 

Bursa Gölyazı Köyünde Nerede Kahvaltı Yapılır?


GÖLYAZI KÖYÜ

Gölyazı Köyü :


Bursa-İzmir yolu ilgi çekici fotoğraf biçimi  ile Uluabat Gölün'de bir yarım ada Gölyazı. Roma dönemine kadar uzanan tarihi içerisindeki tarihi kalıntıları kliseleri eski rum yapılarını barındıran bir yer Gölyazı.

Gölyazı bir çok kuş türünün göç yolu olduğu için bir çok kuş'a mevsiminde ev sahipliği  yapıyor.

Aslında antik bir kent olan Gölyazı eski adıyla Apolyont'dur ve bu adı eski kızadası'nda Apollon tapınağından alıyor.

Ayrıca sonraki dönemlerde inşa edilen bu evlerde kalıntıların kullanıldığıda biliniyor. Yinede surlar halkın en çok "Delikli Taş" dediği yerde gün yüzüne çıkıyor.

 

 

KAHVE ALA
 

TARİHİ HAMAM KAHVE ALA :


Eşsiz tarihiyle Kahveala Gölyazı Hamam Cafe Serpme Kahvaltısı ve Türk Kahvesi ile sizlere hizmet sunmaktadır.

Eskileri yad edebiliceğiniz bu tarihi ortamda ailenize sevdikerinizle  güzel anılar paylaşabiliceğiniz aynı zamanda dilerseniz odun sobası üzerinde pişirilen kestanelerden tadabilir kendinize samimi bir ortam oluşturabilirsiniz duvarlarını süsleyen tarihi dekorları ile kendinizi tarihi bir yolculukta hissedebilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet Meydanı Atatürk Cad. Tarihi Hamam Cafe Gölyazı/ Bursa

Tel: 0534 516 12 83

 

GÖNÜL SOFRASI

GÖNÜL SOFRASI :


Gölyazı'nın şirin mekanlarından olan Gönül Sofra'sı manzarası ve doyurucu organik köy kahvaltısıyla ev yapımı reçelleriyle ve kendi üretimi zeytinleriyle ayrıca mekan sahiplerinin cana yakınlığı ile Gölyazıya giitiğiniz zaman tercih edebiliceğiniz mekanlardan biri..

Tel: 0535 531 81 19

 

 

Misi Köyün'de Nerede Kahvaltı Edilir?


MİSİ KÖYÜ
M.S 183 'de kurulan Misi Köyü Köy incil konsüllerinin yapıldığı bir yer olduğu için Hırıstiyanlar için ayrı bir öneme sahip.

Misi Köy'ü her ne kadar Rum köyü olsada mimari açıdan Osmanlı izleri görülüyor. Klasik ahşap evler Osmanlı'da sıkça görülürdü.

Köy 1989 yılında kentsel sit alanı olarak koruma altına alınmış. 

Her geçen gün birçok yapı restore ediliyor köyün orjinalliği korunmaya çalışılıyor.

 

MİSİ AİLE ÇAY BAHÇESİ

MİSİ AİLE ÇAY BAHÇESİ :


Sıcak bir Bursa sabahındaysanız ve hem serinlemek hem güzel bir kahvaltı etmek istiyorsanız tam olarak Misi Aile Çay Bahçesi diyebiliriz

Dere'nin içindeki masalarıyla ayaklarınızı suya Sokarak serin rahat doğayla iç içe güzel bir kahvaltı edebiliceğiniz  zengin menüsüyle ilgili personeliyle kavaltı için uygun bir yer...

MİSİ ZAMBAK

MİSİ  ZAMBAK :


Misi Zambak ile yeni lezzetler keşfedip aile ve dostlarınızla özel anlar yaşıyacağınız nostaljik bir mekanda Misi Zambak diğer yerlerden biraz faklı olarak sürekli değişen zengin menüsüyle ve işine gösterdiği özenle biline bir yerdir.

Yıllardır değişmeyen personeli güler yüzlü ve misafir perverliği ile ziyaretçilerinin takdirini kazanmış aile ve dostlanırınız ile güzel bir kahvaltı veya enfes farklı yemek lezzetlerini tatmak isteyenler bu mekanı tercih edebilir...

Adres : 3(Misi Köyü) Gümüştepe mak. Pınar Cad.  No:16 Nilüfer/Bursa

Tel : 0537 816 09 94

 

Bu firmanın ürünlerine, iletişim bilgilerine kampanyalarına vb. hakkında tüm bilgilere, aşağıdaki kaynak linkinden ulaşabilirsiniz.
Kaynak : Bursa'da Nerede Kahvaltı Edilir?
SHARE

Unknown

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

0 yorum:

Yorum Gönder